מפלצות בארון להתמודד עם הפחדים
הילד שלכם מספר על מפלצת שמתחבאת בארון או מתחת למיטה, או על דרקונים, מכשפות ורוחות רפאים שמגיעים בחושך, כשהוא מפחד. אתם, ההורים, לא מפחדים ממפלצות או מחושך, אבל כן מפחדים מהפחד של ילדיכם והכי רוצים שהם יפסיקו לפחד. כדאי שתכירו את הדרך הנכונה לעשות זאת.
מכסחי השדים
הורים מתגייסים מיד לגרש את המפלצת, את החושך, את היצור הדמיוני המפחיד, באמצעות הכחשה "אין דבר כזה" "אין ממה לפחד" או באמצעות הצגה "הנה אנחנו מגרשים את המכשפה". בדרכים אלה, המסר המרכזי שעובד לילדכם, הוא שהדמות הדמיונית קיימת באמת וכנראה היא גם מאוד מפחידה.
להקשיב לפחד
כדי להתמודד עם הפחדים של ילדכם, אפשר להצטרף, להקשיב להם ולהוביל את ההתמודדות עם הפחדים. זו הדרך להתמודד גם עם פחדים שאתם, כמבוגרים, חווים.
- להקשיב – לפני שאתם ממהרים להגיב ולהילחם במפלצת, תנו תשומת לב לפחד שלכם מהפחד שלהם, כדי שתוכלו להבין את הפחד של ילדיכם.
- להמחיש – הזמינו את ילדיכם לשים לב לפחד שלו. לבדוק איפה הם מרגישים את הפחד בגוף, איזה צבע יש לו, כמו מה הוא נראה, מה הגודל שלו. לפעמים הוא ייראה להם כמו מפלצת, לפעמים כמו גוש שחור ולפעמים הוא ייראה אחרת לגמרי, בהתאם לדמיון העשיר שלהם. בקשו מהם לדמיין כיצד הם מוציאים את הפחד מהמקום בו הוא נמצא בגוף ולהיפרד ממנו לשלום.
- לברר – בידקו עם ילדיכם מה הם רוצים, למה הם זקוקים, מה יעזור להם. הקשיבו לתשובות שלהם. בדרך כלל, ההצעות המדויקות והמקוריות ביותר יגיעו מהילדים עצמם. אפשרו להם להתיידד עם הפחד.
- להתמודד – שאלו את הילדים איזה כוח פנימי הם צריכים כדי להתמודד ולנהל את רגש הפחד. כדי להזמין במקום רגש הפחד רגשות כמו רוגע, שמחה, בטחון עצמי. יתכן וילדכם זקוק ליותר אומץ. שאלו אותם איך האומץ נראה, איזה צבע, צורה, וגודל יש לו. לפעמים הם יגידו שהוא נראה כמו גלימה של גיבור על, לפעמים כמו לב ולפעמים זה יראה להם אחרת. אפשר לבקש מהם להכניס את האומץ למקום בו הם הוציאו את הפחד ולמלא את המקום הריק באומץ.
העניקו לעצמכם מתנה 'מדריך בנושא ויסות רגשי, התמודדות עם פחדים וכעסים, שכל הורה חייב להכיר'.

